ACREDITARE ERASMUS PENTRU ACŢIUNEA CHEIE 1, PROIECT DE MOBILITATE – FORMARE PROFESIONALĂ
(VET)
Aprobarea cererii de acreditare Erasmus pentru formarea profesională va permite ca CEVM, ca furnizor de formare profesională inițiala prin învățământ liceal – filiera tehnologică, să deruleze în următorii 5 ani proiecte de mobilitate VET.
Aceste proiecte vor avea drept rezultate:
1. îmbunătățirea calității formarii profesionale inițiale pentru 140 de elevi, clasa a XI-a, de la cele șase specializări nivel 3 de calificare (nivel 4 EQF): Economic, Comerț, Turism, Gastronomie, Organizator banqueting, Industrie alimentară (reprezentare echitabilă) prin participarea la stagii de practică de 3 săptămâni la diferiți agenți economici europeni,
2. actualizarea competențelor pedagogice pentru 20 de profesori VET (Turism și Alimentație, Economic-Comerț), prin participarea la activități de formare și schimburi de bună practică, inclusiv de tip job-shadowing, timp de două săptămâni, la instituții cu profil similar CEVM din statele Uniunii Europene.
Realizarea rezultatelor propuse prin planul Erasmus va contribui la recunoașterea CEVM în comunitate ca furnizor VET de calitate, adaptat dinamicii societății și flexibilității pieței muncii.
IMPROVET 2.0 – Anul III (2023-1-RO01-KA121-VET-000139180)
Perioada de derulare: 1 iunie 2023 – 31 august 2024
A treia cerere de finanțare depusă de Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași ca organizație acreditată pentru proiecte de mobilitate Erasmus+ KA121 VET, a fost aprobată de Agenția Națională, școlii noastre alocându-i-se un buget de 67.502 euro. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru organizarea a două fluxuri de mobilitate.
Fluxuri de mobilitate:
Un flux va fi destinat elevilor, 21 de elevi de clasa a XI-a, de la patru specializări: Turism, Gastronomie, Industrie alimentară, Comerț, urmând să participe la stagii de practică de 3 săptămâni la diferiți agenți economici europeni.
Parteneri/agenți economici în Nisa, Franța:
Francophonia
Centre Universitaire Méditerranéen
Musée Masséna
Restaurant Oscar
Café de Paris
Coutellerie Laguiole
Galimard &
Studio des Fragrances
Neron Glacier –Glacier – Pâtissier
Le Passage
Le Péché Mignon
Cel de-al doilea flux are drept scop actualizarea competențelor pedagogice pentru 2 profesori VET (Turism și Alimentație, Economic-Comerț), în vederea integrării modelor eficiente pentru creșterea adaptabilității tinerilor la noile cerințe ocupaționale și lărgirea sferei de competențe, prin participarea la activități de formare și schimburi de bună practică, inclusiv de tip job-shadowing, timp de cinci zile, la instituții cu profil similar CEVM din statele Uniunii Europene.
Parteneri:
Francophonia
Lycee Hotelier et de Tourisme Paul Augier
Echipa de gestiune a proiectului:
Nr. crt. | Nume | Poziția ocupată |
1. | prof. dr. Laura Maria Cârstea | reprezentant legal; va asigura, din poziţia de director al CEVM, sprijinul logistic în vederea bunei desfăşurări a întregii activităţi de proiect: selecţie, pregătire, mobilitate, diseminare, evaluare şi transparenţa tuturor deciziilor; |
2. | prof. Daniela Livadaru | persoană de contact/responsabil de proiect/persoană de contact OLS; va avea drept atribuţii menţinerea legăturii CEVM cu Agenţia Naţională, cu partenerii externi şi coordonarea activităţii echipelor de gestiune şi de implementare din cadrul proiectului; |
3. | econ. Nicoleta Dumitrescu | responsabil financiar; |
4. | prof. Liana Jescu | responsabil cu pregătirea profesională a elevilor (calificările Tehnician în activități economice, Tehnician în activități de comerț); |
5. | prof. Carmen Inculeț | responsabil cu pregătirea profesională a elevilor (calificarea Tehnician în Industrie alimentară); |
6. | prof. Mariana Pintrijăl | responsabil cu pregătirea profesională a elevilor (calificările Tehnician în Turism, Tehnician în Gastronomie, Organizator Banqueting); |
7. | prof. Anca Patrichi | responsabil cu activitatea de pregătire lingvistică (lb. engleză) a elevilor; |
8. | prof. Corneliu Carpen | responsabil cu activitatea de pregătire culturală și pentru siguranţa şi securitatea participanţilor la mobilitate a elevilor; |
9. | prof. Geanina Brînză | responsabil cu activitatea de evaluare a proiectului și activitatea de diseminare şi exploatare a rezultatelor proiectului. |
The following documents are available for your review:
1. Flux students:
– Criterii selectie elevi – IMPROVET 2.0 an III
– Anunt selectie elevi – IMPROVET 2.0 an III
– Fisa inscriere elevi – IMPROVET 2.0 an III
– Acord parinti – IMPROVET 2.0 an III
– Model recomandare elevi XI – IMPROVET 2.0 an III
– PV rezultate selectie IMPROVET 2.0_anul III – initiale
– PV rezultate selectie IMPROVET 2.0_anul III – dupa contestatii
– s_HCA_CEVM_Selectie_elevi_erasmus_VET_Nisa
2. Flux Staff VET:
– Anunt selectie profesori VET – IMPROVET 2.0 III
– Criterii selectie profesori VET – KA121 IMPROVET 2.0
– PV rezultate selectie profesori IMPROVET 2.0 – anul III
– PV rezultate finale selectie profesori IMPROVET 2.0 – anul III
- 1. Testimoniale elevi Facebook- Testimoniale,
- 2. Lecții tematice
- 3. Eveniment „Târgul profesiilor: IMPROVET 2.0 – Profesionalizarea prin Erasmus+” – 23 octombrie 2024 Târgul profesiilor
- 4. Cerc metodic Turism și Alimentație – 30 mai 2024
- 5. Conferința regională „Gastronomie sustenabilă – principiile alimentației sănătoase” (ediția I) – 24 mai 2024 Facebook – Gastronomie sustenabilă
- 6. Ziua Porților deschise – 16 mai 2024 Facebook – Ziua Portilor deschise
- 7. Salonul Ofertelor Educaționale – 25 aprilie 2024Facebook – Salonul Ofertelor
- 8. Participare la Competiția Națională World Skills România – 18 aprilie 2024 World Skills Romania
- 9. „Elevul de azi, antreprenorul de mâine” – 15 aprilie 2024 Elevul de azi – antreprenorul de mâine
- 10. Ziua Națională a Meseriilor – 11 martie 2024 Ziua Națională a Meseriilor
- 11. Articole în Revista „Hermes 2000”
Jurnal de practică -Modele
Portofoliu Comert – clasa a XI-a
Portofoliu Gastronomie- clasa a XI-a
Portofoliu Industrie alimentară- clasa a XI-a
Portofoliu Turism- clasa a XI-a